zöldborsós pesztós spagetti
Fotó: Good Chef Bad Chef

A zöldborsós pestós spagetti a világ egyik legegyszerűbb és leggyorsabb étele, ami egy vega ebédre vagy vacsira is kitűnő választás. 

A pestós tésztáknál keresve sem találni egyszerűbbet, pláne ha kész alapanyagokból dolgozunk. Persze otthon sem egy nagy vasziszdasz elkészíteni, de szerencsére ma már a boltokban is kapni jó minőségű termékeket, így nem ördögtől való, ha néha-néha kész verzióból készítjük a szószunkat.

És ez még nem minden: bár a pesto önmagában is nagyon ízletes tud lenni, néhány extra hozzávalóval még egy kis pluszt adhatunk az ételnek. Ezúttal a zöldborsóra esett a választásunk, amit nemcsak levesben és főzelékben, de tésztaszószokban is érdemes kipróbálnotok. A zöldborsós pestós spagetti nekünk szerelem volt első látásra! És Nektek?

Hozzávalók

40 deka spagetti
• 2 marék zöldborsó
• 5 deka parmezán
• fél deci olívaolaj
• 4 evőkanál bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors

A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd szűrőben lecsepegtetjük, és visszatesszük a lábosba.

A borsót 4-5 perc alatt puhára főzzük.

A borsó felét, a parmezánt, az olajat, a bazsalikomot és a fokhagymát egy mixerrel összepürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztához egész borsószemeket keverünk, és az egészet kis lángon összemelegítjük.

Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: