A krumplipüré nem a legbonyolultabb étel, de egy kis rafinériával egészen különlegessé is varázsolható. Ecetes-olívás krumplipüré recept!

Kétségtelen, hogy a klasszikus tört burgonya is nagyon finom, de most lendüljünk túl ezen, és próbáljunk ki egy különlegesebb verziót. Mindegy, hogy sárgarépás, édes burgonyás, sajtos vagy karfiolos, mindegyik máshogyan és másért finom, érdemes tehát kísérletezni az ízekkel és az állagokkal, hiszen számtalan dologgal feldobható a klasszikus recept.

Íme a mi egyik kedvencünk:

Ecetes-olívás krumplipüré 

1 kg burgonya
6 ek olívaolaj
3 ek fehér balzsamecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.

Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.

A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk.
Ezután hozzáadunk egy-két evőkanál fehér balzsamecetet, illetve ízlés szerinti mennyiségű olívaolajat.

Sózzuk-borsozzuk, majd a krumplinyomóval még egyszer átmegyünk rajta. Hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk, bárhogyan isteni.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: