A tüzesen csípős Buffalo csirkeszárnyak az amerikai büfék állandó szereplői, amelyeket otthon is bárki könnyedén elkészíthet. 

A Buffalo vagy Kentucky csirkeszárny alapja a húsok viszonylatában olcsónak számító csirkeszárny, amelyet bő olajban, de tepsiben, rácson sütve olaj nélkül is elkészíthetünk. Lényege az extrán fűszeres és csípős máz, amelytől kellemesen ragacsos, porhanyós, ugyanakkor ropogós lesz az étel.

Az amerikai konyha emblematikus fogása általában fűszeres paradicsomos vagy kéksajtos mártogatós társaságában kerül az asztalra, de főételként tepsis burgonyával együtt is elkészíthetjük.

Buffalo csirkeszárnyak

1,5 kg csirkeszárny
A páchoz:
2 evőkanál édes chiliszósz
1 kiskanál chili pehely
1/2 evőkanál BBQ füstös fűszerkeverék
2 evőkanál füstös barbecue szósz
2 evőkanál sötét melasz vagy méz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

A pác hozzávalóit egy nagyobb edénybe tesszük, majd alaposan összekeverjük.

A konyhakészre előkészített csirkeszárnyakat kettőbe vágjuk, majd beleforgatjuk a pácba, úgy hogy mindenhol érje a máz a húst. A bepácolt csirkeszárnyakat ezután egy jól zárható zacskóba tesszük, majd berakjuk a hűtőbe. A pácban minimum 1 napot, max. 2 napot állhat a hús.

Alufóliával bélelt tepsire szépen elrendezzük a szárnyakat, majd előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!