Ha kánikula, akkor a testesebb kávék helyett jöjjön inkább egy frissítő jegeskávé, amely nemcsak felpörget, de még hűsít is. 

Kezd elviselhetetlen lenni a hőség az irodában? Esély sincs kiülni a teraszra, vagy a strandon süttetni a hasunkat? A kávéimádók jól tudják, hogy semmi nem tud jobban esni a nyári melegben, mint egy nagy pohár jegeskávé, amelyet otthon is bárki pofonegyszerűen elkészíthet. Bár számtalan fajtája létezik, és mindenki egy kicsit másképpen készíti, mi most egy olyan változatot mutatunk, ahol a kávé mellett a csoki (és egy kis vaníliafagyi) kapja a főszerepet.

Hozzávalók

1 adag eszpresszó kávé 100% Arabica kávéból (30 ml)
1 dl darált jég vagy jégkocka
1 db vaníliafagyi gombóc
ízlés szerint tejszínhab
ízlés szerint csokireszelék és csokidarabok

A fagyit egy vastagabb falú pohárba tesszük. Ráhelyezzünk a csokidarabkákat, megszórjuk jégdarával, jégkockával. Ezután ráöntjük az átszűrt kávét.

Tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítjük. El is készült a mennyei csokoládés jegeskávénk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: