A Crêpes Suzette a franciák csodálatos narancsos palacsintája, amely sohasem megy ki a divatból. 

Az illatos, likőrrel megbolondított francia palacsinta hasonlít a mi palacsintákhoz, ám egy-két dologban azért mégis más: például nagyobb és vékonyabb, a tésztájába pedig több tojás kerül. A különleges desszert kifejezetten mutatós és az elkészítése sem olyan bonyolult, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a lehető legnagyobb palacsintasütőben vagy serpenyőben készüljön.

Crêpes Suzette

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • 0.5 bögre cukor
  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 1 csipet 
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • narancslekvár

A tojást egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, a sóval, a vaníliával, a tejszínnel, a narancslikőrrel, a liszttel, majd több részletben hozzáadjuk a tejet. Az olvasztott vajat csak a végén adjuk hozzá.

Habverő vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk a masszát, majd letakarjuk és legalább 20 percig pihentetjük.

A sütéshez kevés vajat hevítünk egy serpenyőben, majd belekanalazzuk a tésztát. Amikor a palacsinta megszilárdul, és a széle is elkezd színesedni, akkor óvatosan alányúlunk, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk.

Ha kész, egy tányérra csúztatjuk, és  narancslekvárral vagy a kedvenc töltelékünkkel megkenjük.

Kész is a mennyei francia palacsinta, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: