A grillezett görögdinnye elsőre talán furán hangzik, pedig a különféle húsok és zöldségek mellett a lédús és egészséges gyümölcsnek is helye van a grillen. 

A lángos és a főtt kukorica mellett a nyár legnépszerűbb eledele a görögdinnye. Mivel a víztartalma nagyon magas (80 százalék), szomjoltásra is kiválóan alkalmazható, ráadásul vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, tele van például A-, B-, C-vitaminnal, az ásványi anyagok közül pedig megtalálható benne többek között a cink, a foszfor, a szelén, a kálium, a magnézium és a folsav.

A grillezett változat mély és füstösebb ízvilágú, mint a friss gyümölcs, és remekül mennek hozzá a különféle fűszerek. Természetesen önmagában is remekül grillezhető, hiszen a dinnyében lévő cukor a forró grillrácson pár perc alatt megkaramellizálódik, felerősítve ezzel a gyümölcs zamatát.

Grillezett görögdinnye

  • 1 normál méretű görögdinnye
  • 1/4 bögre kristálycukor
  • 1 ek. reszelt lime-héj
  • 1/2 tk. pirospaprika pehely
  • lime-szeletek a tálaláshoz

A dinnyét 1 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

Egy kisebb tálban a cukor, a lime héját és a paprikát összekeverjük, majd megszórjuk vele a dinnyeszeleteket.

A dinnyeszeletek mindkét oldalát 2-3 percig grillezzük.

Lime-szeletekkel tálaljuk, megszórhatjuk morzsolt feta sajttal, vagy rakhatunk rá egy kis görög joghurtot, de természetesen magában is elfalatozhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: