Rendesen elszálltak az árak a Balatonnál: a szállás, a belépők, de még a fagylalt ára is nagyot emelkedett a tavalyihoz képest. 

Két éve, a koronavírus-járvány előtti utolsó nyáron átlagosan 280-300 forintba került egy gombóc fagyi a Balatonnál, tavaly ez 300–350-re kúszott fel, és a növekedés az idei évben is borítékolható volt – írja a Növekedés.hu.  „A nyersanyagok nagy része külföldről érkezik, ilyenek az olajos magvak, a csokoládék vagy a gyümölcspürék, ezeket az idei EUR/HUF-árfolyam miatt drágábban lehetett beszerezni” – mondta a portálnak Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke.

likebalaton.hu utánajárt, mennyibe kerül most a fagyi a magyar tengernél, az eredmény pedig egyszerűen megdöbbentő. A déli parton egy gombócért, tehát 4-5 dkg fagyiért 250-400 forintot kérnek el átlagosan, míg az északi parton 300 forint alatt gyakorlatilag egyáltalán nem kapni fagylaltot. Itt jellemzően 350-380 forintért adnak egy gömb fagyit.

Akadnak persze ennél is magasabb árak: egy révfülöpi cukrászdában, ahol kedvünk szerint ízesíthetjük az általunk választott méretben és ízpárosításban kért fagyit, akár 900 forintot is elkérhetnek egy adagért.

A teljes cikk és a fagyizók árai ide kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!