tejfölös zöldbableves
Fotó: Recipes from Europe

Az egyszerű tejfölös zöldbableves az a fogás, amit hidegen, melegen, otthon vagy vendégségben, bármikor meg tudunk enni. 

Tombol a nyár, a friss zöldségek időszaka, amikor minden adott egy finom zöldséges leves elkészítéséhez. A zamatos, zsenge zöldbabból készült leves a nyár egyik legnagyobb slágere, hiszen a friss zöldségből készült fogás sokkal, de sokkal finomabb, mint a mirelitből készült változat.

Persze nemcsak a zöldbab zsenge és finom ilyenkor, hanem a sárgarépa is, így akár az is kerülhet a levesbe.

Tejfölös zöldbableves

  • 1 kg zöldbab
  • 1 leveskocka
  • 1 tk só
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl

A zöldbabot alaposan megmossuk, majd a két végét levágjuk, és csíkokra szeljük. (Ha esetleg fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani.) Egy fazékban feltesszük főni a zöldbabot, megsózzuk, majd beledobjuk a leveskockát.

Amikor a vaj már megpuhult, akkor olajon megpirítjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és egy kevéske vízzel (kb 0,5 dl) felhígítjuk. Míg folyamatosan kavargatjuk, mehet bele a pirospaprika, végül pedig a tejföl.

A meleg leves levéből pár kanállal kimerünk, elkeverjük, hogy ne csomósodjon be a leves, és folyamatosan kavargatva beleengedjük.

Hagyjuk felforrni, majd néhány percig még főzzük. Kész is a mennyei tejfölös zöldbableves, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: