Bár a klasszikus sült krumpli és a krumplipüré is nagyon finom, ha valamivel izgalmasabbra vágyunk, akkor próbáljuk ki a sörben sült rozmaringos burgonya receptjét.
A krumpli igazi jolly joker étel, szinte nincs olyan hús vagy zöldség, ami mellé ne esne jól. A tepsis rozmaringos krumpli nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá sok összetevő, a sörnek és a rozmaringnak köszönhetően pedig még különleges is.
Mivel a sör alkoholtartalma a sütés során elillan, gyerekeknek is nyugodt szívvel adható.
Sörben sült rozmaringos burgonya
4 szál rozmaring
4 gerezd fokhagyma
1 citromból nyert citromlé
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
200 milliliter sör (világos)
A burgonyát megtisztítjuk, és rusztikus darabokra vágjuk, majd folyó víz alatt 3-4 percig mossuk. Ez azért szükséges, hogy a keményítőt alaposan kimossuk belőle.
Sós vízben 15-20 percig főzzük, az sem gond, ha kicsit szétmállik a krumpli.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Papírtörlőre téve leitatjuk róla a felesleges folyadékot. Hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A kihűlt és száraz burgonyát egy tepsibe halmozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét és meglocsoljuk sörrel.
Előmelegített sütőbe dugjuk, és 15-20 percig sütjük.
Ezután beledobjuk a kicsit összezúzott fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágacskákat, kicsit megmozgatjuk, hogy mindenhol ropogósra süljenek.
Még melegen sózzuk, borsozzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]