A sütőben sült padlizsán főtt vagy sült húsok mellé is izgalmas köret, de akár önmagában, nassolnivalónak is remek választás.
A klasszikus köret, mint a rizs és a krumpli egy idő után unalmassá válik, ilyenkor érdemes szétnézni a különleges köretek háza táján, és izgalmas receptekkel gazdagítani a repertoárt. A sütőben sült fűszeres padlizsán nem egy bonyolult fogás, ráadásul egészséges és szénhidrátszegény is, így szinte bármennyit megehetünk belőle, akkor sem üli meg a gyomrunkat.
Sült fűszeres padlizsán
2 db közepes padlizsán
2 ek olívaolaj
4 db fokhagyma
1 ág kakukkfű
ízlés szerint só, bors
A padlizsánokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A zöldségeket hosszában félbe vágjuk, majd átlósan beirdaljuk a húsukat.
Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel (tetszés szerint más zöldfűszer is belekeverhető).
Egy tűzálló tálat vajjal vagy egy kevés olajjal kikenünk, és szépen elrendezzük benne a padlizsánokat.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A padlizsánokat meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön a pácból, de ne tocsogjon az olajban.
Az előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor van kész, ha a zöldségekbe könnyen beleszalad a kés hegye. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]