A paradicsomos-padlizsános tészta a hétköznapi vacsorák megmentője, hiszen szuper kiadós és nagyon finom, legyen szó bármilyen változatáról. 

Ha szívesen ennél valami meleget vacsorára, de kicsúsztál az időből és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. Ha unalomig ismételted a klasszikusokat, mint a bolognai vagy a carbonara, akkor érdemes megpróbálkozni a paradicsomos-padlizsános tésztával is, igazi bombabiztos fogás, ami nálunk szinte heti rendszerességgel kerül az asztalra.

Padlizsános-paradicsomos tészta recept 

  • 50 dkg tészta
  • 40 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 10 dkg sós ricotta vagy pecorino sajt
  • 2 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

A padlizsánt megmossuk, kockára vágjuk, és besózzuk. Fél óráig állni hagyjuk, amíg levet ereszt.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzárakjuk az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a darabolt paradicsom, a padlizsán, sóval, borssal ízesítjük, esetleg egy kevés cukrot is dobhatunk bele.

15 perc alatt összefőzzük.

A szószhoz hozzáforgatjuk a tésztát, a tetejére pedig bazsalikomlevelet és ricottát szórunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: