A rántott gomba örök klasszikus, ami még finomabb lesz, ha a jól bevált összetevők mellett egy kis kefirben is megforgatod.
A rántott gomba minden bizonnyal a legnépszerűbb gombás ételünk, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul egyszerű is elkészíteni, és tulajdonképpen el se nagyon lehet rontani. Bár a jól bevált bunda is remekül működik, ha egy kicsit extrább megoldásra vágysz, érdemes kipróbálni a kefires változatot: a tejtermék fantasztikusan omlóssá és puhává varázsolja a végeredményt, és mindezt bármiféle extra macera nélkül.
Kefires bundában készült rántott gomba
- 25 dkg gomba – lehet egyféle és vegyes is
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
- 1 kis pohár kefir (140 g)
- 2 nagyobb tojás
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 3 púpos ek liszt
A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy 10-15 percre félrerakjuk.
A lisztet egy tányérba öntjük, egy másikba beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a kefirt, sózzuk, borsozzuk.
A gombát először a lisztben megforgatjuk, utána mehet a tojásos-kefires masszába, majd végül forró olajban aranybarnára sütjük.
Tartár mártással vagy krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]