Hirdetés:

A rántott gomba örök klasszikus, ami még finomabb lesz, ha a jól bevált összetevők mellett egy kis kefirben is megforgatod.

A rántott gomba minden bizonnyal a legnépszerűbb gombás ételünk, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul egyszerű is elkészíteni, és tulajdonképpen el se nagyon lehet rontani. Bár a jól bevált bunda is remekül működik, ha egy kicsit extrább megoldásra vágysz, érdemes kipróbálni a kefires változatot: a tejtermék fantasztikusan omlóssá és puhává varázsolja a végeredményt, és mindezt bármiféle extra macera nélkül.

Kefires bundában készült rántott gomba 

  • 25 dkg gomba – lehet egyféle és vegyes is
  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 7-8 dl olaj a sütéshez
  • 1 kis pohár kefir (140 g)
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 3 púpos ek liszt

A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy 10-15 percre félrerakjuk.

A lisztet egy tányérba öntjük, egy másikba beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a kefirt, sózzuk, borsozzuk.

A gombát először a lisztben megforgatjuk, utána mehet a tojásos-kefires masszába, majd végül forró olajban aranybarnára sütjük.

Tartár mártással vagy krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház