A mac and cheese Amerika kedvenc szupersajtos tésztája, amit akár rántva, ropogós panírban is el lehet készíteni. 

A mac and cheese az amerikaiak sajtos tésztája, igazi komfort étel, amit mindenki szeret, nem is minden ok nélkül. A trappista és a tejföl helyett itt a vaj és a cheddar kapja a főszerepet, amitől hihetetlenül krémes és laktató lesz a tészta, és bár millió és egy fajta variációja létezik, a legszebb az egészben, hogy nagyon könnyű összeállítani: tésztát kell csak főzni, besamelt mártást készíteni, fűszerezni, és a végén az egészet jó alaposan összekeverni.

Bár a mac and cheese már önmagában is nagyon finom, ha kicsit újítani szeretnénk a dolgon, akkor érdemes ropogós panírba is megforgatni, majd forró olajban aranybarnára kisütni. Kicsit macerás ugyan, de néha be lehet vállalni, mert a végeredmény megéri a bajlódást.

Mac and cheese golyók ropogós panírban

  • 45 dkg “szarvacska” tészta
  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 6 dl tej
  • 2 bögre cheddar sajt (reszelt)
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Bő forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát.

A vajon megpirítjuk a lisztet, ameddig világosbarna nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, és elkezdjük forralni. A szószhoz hozzáadjuk a sót, a borsot, a szerecsendiót és végül a sajtot, majd addig főzzük, ameddig teljesen el nem olvad.

Ha kész a tészta, hozzákeverjük a szószhoz, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az így kapott masszát, minimum 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Amikor eléggé megdermedt, golyókat formázunk belőle, és minimum egy órára a mélyhűtőbe tesszük őket. (Akár egész éjszakára is mélyhűtőbe tehetjük.)

A golyókat egyenként először lisztbe, majd tojásba és prézlibe forgatjuk, és olajban aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: