A mac and cheese Amerika kedvenc szupersajtos tésztája, amit akár rántva, ropogós panírban is el lehet készíteni.
A mac and cheese az amerikaiak sajtos tésztája, igazi komfort étel, amit mindenki szeret, nem is minden ok nélkül. A trappista és a tejföl helyett itt a vaj és a cheddar kapja a főszerepet, amitől hihetetlenül krémes és laktató lesz a tészta, és bár millió és egy fajta variációja létezik, a legszebb az egészben, hogy nagyon könnyű összeállítani: tésztát kell csak főzni, besamelt mártást készíteni, fűszerezni, és a végén az egészet jó alaposan összekeverni.
Bár a mac and cheese már önmagában is nagyon finom, ha kicsit újítani szeretnénk a dolgon, akkor érdemes ropogós panírba is megforgatni, majd forró olajban aranybarnára kisütni. Kicsit macerás ugyan, de néha be lehet vállalni, mert a végeredmény megéri a bajlódást.
Mac and cheese golyók ropogós panírban
- 45 dkg “szarvacska” tészta
- 3 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- 6 dl tej
- 2 bögre cheddar sajt (reszelt)
- őrölt szerecsendió
- só, bors
Bő forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
A vajon megpirítjuk a lisztet, ameddig világosbarna nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, és elkezdjük forralni. A szószhoz hozzáadjuk a sót, a borsot, a szerecsendiót és végül a sajtot, majd addig főzzük, ameddig teljesen el nem olvad.
Ha kész a tészta, hozzákeverjük a szószhoz, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az így kapott masszát, minimum 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Amikor eléggé megdermedt, golyókat formázunk belőle, és minimum egy órára a mélyhűtőbe tesszük őket. (Akár egész éjszakára is mélyhűtőbe tehetjük.)
A golyókat egyenként először lisztbe, majd tojásba és prézlibe forgatjuk, és olajban aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]