A zöldborsó-krémleves a világ egyik legfinomabb krémlevese, ami pillanatok alatt elkészül, és elrontani se nagyon lehet. 

A zöldborsó-krémlevesben az a legszuperebb, hogy csak néhány összetevő szükséges hozzá, ráadásul fagyasztott borsóból is nyugodt szívvel elkészítheted. Ugyan az alaprecept is tökéletesen finom, ha szeretnél egy kicsit turbózni a dolgon, akkor tegyél bele mentát, attól még izgalmasabb, érdekesebb lesz a végeredmény.

Zöldborsó-krémleves recept 

  • 60 dkg zöldborsó
  • egy nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 6 dl zöldségleves alaplé
  • 10 szál menta
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek tejszín vagy tejföl
  • só ízlés szerint

A hagymákat meghámozzuk, felaprítjuk. A menta leveleit a szárról lecsipkedjük.

Egy nagyobb méretű edényben olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót és a mentát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Ha egy késhegyni szódabikarbónát adunk hozzá, akkor a borsó garantáltan megtartja élénk zöld színét.

Egy kevés borsot kiszedünk a tálaláshoz, a többit botmixerrel pürésítjük, majd sóval esetleg cayenne borssal ízesítjük.

Belekeverjük a tejszínt és felmelegítjük, de elég már csak egyet rottyannia, ne forraljuk túl!

A félretett borsóval és egy-két menta levélel tálaljuk. Kenyeret is piríthatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: