A virslis rakott tészta szilveszterkor is kitűnő választás, ha a sok partifalatka helyett inkább egy laktató egytálételt varázsolnál az asztalra.
Szilveszterkor és új év első napján különösen nagy népszerűségnek örvend a virsli, leginkább praktikus okokból kifolyólag, ugyanis a babona szerint sem halat, sem szárnyast nem szerencsés enni újévkor. A virslit természetesen önmagában, mustárral is lehet fogasztani, de salátába vagy akár tésztába is rakhatjuk.
Virslis rakott tészta
25 dkg orsótészta
4 db bécsi virsli
1 ek étolaj
1 db vöröshagyma
35 dkg tejföl
10 dkg tejszínes krémsajt
20 dkg trappista sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A tésztát forrásban lévő sós vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virsliket, majd kb. 5 percig sütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt kikeverjük a tejszínes krémsajttal, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük a tejfölt a virslis keverékre és jól összeforgatjuk.
Kivajazott tepsibe beleöntjük a tészta felét, majd rátesszük a virslis keveréket, és megszórjuk reszelt sajttal. Erre mehet rá a tészta másik fele, majd a megmaradt sajttal is megszórjuk.
180 C fokon körülbelül 20 percig sütjük, vagy addig ameddig a sajt a tetején meg nem pirul. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]