Az édesburgonya egyik legfinomabb elkészítése módja, amikor egy nagy kocka vajjal, tepsiben sütjük meg a burgonyákat.

Az édesburgonya bár nem tartozik a legolcsóbb zöldségek közé, itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ennek oka, hogy a narancssárga krumplira emlékeztető zöldségből isteni ételeket lehet készíteni, és nem utolsósorban tele van hasznos tápanyagokkal. Készíthetünk belőle levest, süteményt vagy egytálételt, de fogyaszthatjuk köretként püré vagy sült krumpli formájában is.

Szerintünk az egyik legfinomabb változat, amikor tepsiben készülnek el, és egy nagy kocka vaj kerül a közepükbe.

Tepsiben sült édesburgonya

4 darab édesburgonya
4 ek vaj
só, bors
olívaolaj

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A burgonyákat alaposan megmossuk, két végüket levágjuk, majd villával megszurkáljuk.

A burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Ezt követően az előmelegített sütőbe toljuk, majd 45-50 perc alatt puhára sütjük őket.

Ha a villa könnyen belemegy, akkor egy krumplinyomó segítségével enyhén megnyomkodjuk őket. Ezután egy nagyobb metszést ejtünk a krumplikon, ahova egy kisebb kocka vajat helyezünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha szeretnénk, fűszeres vajat is rakhatunk a burgonyák közepébe, ezt boltban, készen is megvásárolhatjuk, vagy magunk is elkészíthetjük otthon,)

A burgonyákat 15 percre visszarakjuk a sütőbe, majd ha elkészültek, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Hirdetés: