ricottás karfiolpüré
Fotó: YQ by Yoplait

Ha unod a burgonyapürét, itt a szuperkrémes ricottás karfiolpüré, amely után egészen biztosan nem fog hiányozni a krumpli. 

Ha szeretnél a rizsen és a krumplin kívül más köretfélét tenni az asztalra, akkor érdemes elkészíteni a könnyed és finom karfiolpürét, amely pont olyan krémes lesz, mint a hagyományos változat. A karfiol kissé semleges ízét az édesre sült fokhagyma bolondítja meg, az extrán krémes állagról pedig a vaj és a ricotta gondoskodik.

Ricottás karfiolpüré

1 fej karfiol
4 gerezd fokhagyma
200 g ricotta
2 ek vaj
só, bors
friss petrezselyem a tálaláshoz

A fokhagymagerezdek hegyét levágjuk, de nem pucoljuk meg. Egy-egy darab alufóliába tesszük a gerezdeket, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd szorosan a fóliába csomagoljuk őket. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15 perc alatt puhára sütjük. Akkor jó, ha kissé megnyomva a héját, szinte kiugrik a fokhagyma.

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd  10-12 perc alatt sós vízben készre főzzük.

A karfiolt aprítógépben krémesre pürésítjük a fokhagymával, a ricottával, a vajjal, a sóval és a borssal együtt.

A végén megkóstoljuk, ha úgy ítéljük, sózzuk, borsozzuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: