A fahéjtól illatos almás muffin pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető, csak össze kell keverni a finomság hozzávalóit, formába adagolni és sütőben kisütni. 

A muffin azért jó műfaj, mert millió és egy féle változatban elkészíthetjük, csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel az alapverziót. A pihe-puha almás muffin elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul kiváló sütemény egy délutáni kávé vagy tea mellé.

Almás muffin

  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 darab alma
  • csomag vaníliás cukor
  • 1 db egész tojás
  • ek olaj
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg félzsíros joghurt
  • 0.5 csomag sütőpor

A tojást a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval alaposan összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat és a joghurtot.

Az almát meghámozzuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tésztához, majd mehet bele a lereszelt alma és a fahéj.

A muffinformákba papírkosárkát helyezünk, majd megtöltjük a tésztával. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd 20 alatt készre sütjük a muffinokat. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: