A fahéjtól illatos almás muffin pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető, csak össze kell keverni a finomság hozzávalóit, formába adagolni és sütőben kisütni.
A muffin azért jó műfaj, mert millió és egy féle változatban elkészíthetjük, csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel az alapverziót. A pihe-puha almás muffin elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul kiváló sütemény egy délutáni kávé vagy tea mellé.
Almás muffin
- 15 dkg kristálycukor
- 2 darab alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db egész tojás
- só
- 5 ek olaj
- 30 dkg liszt
- 25 dkg félzsíros joghurt
- 0.5 csomag sütőpor
A tojást a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval alaposan összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat és a joghurtot.
Az almát meghámozzuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tésztához, majd mehet bele a lereszelt alma és a fahéj.
A muffinformákba papírkosárkát helyezünk, majd megtöltjük a tésztával. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd 20 alatt készre sütjük a muffinokat. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]