Alig fél óra alatt kész ez az isteni kéksajtos spagetti, amely a sok tejszíntől lesz igazán krémes és laktató vacsora.
A kéksajt markáns ízét sokan nem kedvelik, ám aki mégis, az általában odáig van érte. Nekik jön jól a kéksajtos spagetti receptje, amely pillanatok alatt összedobható, így akkor is jó választás, ha hirtelen kell összedobni valamit.
Kéksajtos spagetti
1 csomag spagetti
20 dkg kéksajt
3 dl tejszín
3-4 szelet bacon
só
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Amíg a tészta készül, elkészítjük a mártást. A bacon apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük tejszínnel, majd elkezdjük lassan felmelegíteni, és beletördeljük a sajtot. Addig melegítjük, míg a sajt teljesen el nem olvad benne. Megkóstoljuk, és ha szükséges, ízlés szerint megsózzuk.
Ha a tészta al dente, leszűrjük és összeforgatjuk a sajtos-tejszínes mártással. Azonnal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]