Kezdőlap Diéta & Egészség Vajas, fokhagymás sült retek

Vajas, fokhagymás sült retek

1097
0

A friss, zamatos sült retek kiváló választás a kedvenc sült húsunk mellé, ráadásul egészséges, és az elkészítése is pofonegyszerű. 

sült retek
Fotó: Healthy Recipes Blog

A retek igencsak mostoha zöldség, többnyire csak szendvics mellé fogyasztjuk, pedig egy kevés kreativitással nagyon ízletes fogásokat varázsolhatunk belőle. A sült retek például isteni köret, a frissen ropogós zöldség vajpuhára sül a sütőben, miközben az íze is átalakul, elveszti markáns jellegét, és inkább édeskés aromája lesz.

Vajas, fűszeres sült retek

2 csokor piros retek
2 ek vaj
fokhagymapor
só, bors
friss petrezselyem

A retkeket megmossuk, félbevágjuk. Alaposan megkenjük őket sóval, borssal és fokhagymaporral.

Egy hőálló edényt vastagon kivajazunk, majd elrendezgetjük benne a retkeket.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt puhára sütjük őket.

Ha elkészültek a finomságok, akkor egy kevés friss petrezselyem is mehet a tetejükre. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!