Egy nyári délutánon, amikor a nap melegen sütött, és a madarak vidáman csicseregtek, ismét összegyűltünk egy kerti partira. A menü különlegessége az ínycsiklandó BBQ sertésborda volt, amelyet a nagybátyám, Jani készített. Mindenki izgatottan várta, hogy megkóstolja a híres bordákat.

Ahogy a bordák a grillen süldögéltek, a füst és az illatok lassan terjedtek a kertben, csalogatva mindenkit a grill felé. Közben a gyerekek önfeledten játszottak a kertben, és a felnőttek beszélgettek és nevettek.

Az egyik pillanatban Jani úgy döntött, hogy megmutatja a gyerekeknek, hogyan kell igazi grillmesterként bánni a bordákkal. Felvette a grillkesztyűt, és egy hatalmas BBQ ecsettel elkezdte megkenni a bordákat a szószával. Éppen belemerült a munkába, amikor a szomszéd macskája, egy huncut kis cirmos, lopakodva közeledett a grill felé.

A macska ügyesen észrevétlen maradt, amíg Jani egy pillanatra elfordult. A macska gyorsan felugrott az asztalra, és megpróbált megcsípni egy darabot a bordából. Amikor Jani visszafordult, azonnal észrevette a macskát, és a helyzet nevetségesen komikus volt: Jani próbálta elhessegetni a macskát, miközben a macska ügyesen kerülgette a mozdulatait.

Végül Jani sikerrel járt, és a macska elmenekült, de az egész jelenet mindenkit hangos nevetésre késztetett. Ez a kis incidens is hozzájárult a parti jó hangulatához, és egy újabb emlékezetes történettel gazdagított minket.

Hozzávalók (4 fő részére):

BBQ sertésbordák:

  • 1,5 kg sertésborda
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 250 ml BBQ szósz (házi vagy boltban vásárolt)

Házi káposztasaláta:

  • 1 kis fej fehér káposzta, vékonyra szeletelve
  • 2 sárgarépa, reszelve
  • 1 kis lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 120 ml majonéz
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

BBQ sertésbordák:

  1. Először készítsük el a száraz pácot. Keverjük össze a barna cukrot, füstölt paprikát, őrölt köményt, fokhagymaport, hagymaport, sót és fekete borsot egy tálban.
  2. A sertésbordákat alaposan dörzsöljük be a száraz páccal, majd tekerjük fóliába, és hagyjuk a hűtőben legalább 2 órán át, de legjobb, ha egy éjszakán át pácoljuk.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre.
  4. A bordákat fóliával együtt helyezzük a grillre, és süssük 2-3 órán át, időnként forgatva, amíg a hús puha és omlós lesz.
  5. Az utolsó 30 percben vegyük le a fóliát, és kenjük meg a bordákat BBQ szósszal. Grillezzük tovább, amíg a szósz ragacsos és enyhén karamellizált lesz.

Házi káposztasaláta:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a vékonyra szeletelt káposztát, reszelt sárgarépát és vékonyra szeletelt lilahagymát.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, almaecetet, dijoni mustárt, cukrot, sót és borsot.
  3. Öntsük a dresszinget a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze.
  4. Fedjük le, és hagyjuk a hűtőben legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

Reméljük, hogy ez a recept és történet inspirál titeket is arra, hogy megéljétek a nyár minden pillanatát, és élvezzétek a finom ételeket szeretteitek társaságában!

author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: