Készen vásárolt réteslapból roppant egyszerűen készíthetünk ínycsiklandó almás rétest. Na nem így lenne, ha magunknak kellene kinyújtani a rétes tésztát. Feltett szándékunk, hogy egyszer így is elkészítsük, ám addig is a megúszós változatát hoztuk el. 

Rétestésztát készíteni nagyon szép, de nagyon időigényes dolog is. Mi megemeljük képzeletbeli kalapunkat azok előtt, akik belevágnak, ugyanis óriási türelem szükségeltetik hozzá. Nem akarunk mi senkit sem lebeszélni róla, csak szerintünk jobb, ha mindenki tudja mire vállalkozik.

A helyzet teljesen más a boltban előre kapható réteslapokkal, amelyekkel nekünk személy szerint semmi bajunk sincs. Ráadásul mellette szól, hogy így gyakorlatilag el sem lehet rontani. Persze elbagatelizálni sem szeretnénk, ugyanis a töltelék is roppant fontos.

Nekünk a fahájas-almás variáció a legeslegnagyobb kedvenc a rétesek világából, gyakorlatilag nincs olyan pillanat, amikor ne esne jól. Azt a receptet mutatjuk meg Nektek, ahogyan szerintünk a legfinomabb a fahéjas-almás rétes.

Hozzávalók

Tésztához

  • fél csomag (3 db) hűtött, friss réteslap
  • kevés olaj

Töltelékhez

  • 400 g reszelt és kinyomkodott alma
  • 80 g cukor
  • 100 g darált keksz
  • ízlés szerint fahéj

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a sütőt előmelegítjük.

Ezután kivesszük a hűtőből a lehűtött réteslapokat, majd szépen előkészítjük: a rétegek között megkenjük olajjal a réteslapokat. A lereszelt és kinyomkodott almát a többi hozzávalóval összekeverjük, majd szétterítjük a kikészített réteslapokon. A rétest szorosan feltekerjük, majd a tepsire helyezzük, amelyet korábban már sütőpapírral kibéleltünk. Tetejét megkenjük olajjal, majd mehet is a sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: