Nekünk a tojásleves az egyik olyan étel, amit ha gyorsan kell valami, akkor elkészítünk. Gyakorlatilag 20 perc az egész, és szerintünk nagyon finom is, anno még a nagyi konyhájából lestük el! Köménymagos tojásleves recept jön most!

Az egyszerű dolgokban sokszor nagyszerűség rejlik. Na, a köménymagos tojásleves pontosan ilyen. Aki szereti a hagyományos ételeket, azok biztosan ettek már. Sokan rongyoslevesként ismerik, laktató, olcsó és gyorsan megvan, éppen ezért gyakran szerepelt és szerepel ma is a menzai ételek listáján.

Hozzávalók

  • 2 ek libazsír (vagy bármilyen zsiradék)
  • köménymag ízlés szerint
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1.5 l víz
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • babérlevél ízlés szerint
  • 4 db tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl

Egy arra alkalmas edényben zsiradékot hevítünk. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk.

A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a pirospaprikát, és óvatosan elkeverjük.

Vizet öntünk hozzá, és ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a babérleveleket. Néhány percig még így főzzük.

A tojásokat enyhén felverjük, majd lassan belecsurgatjuk a levesbe, sűrű kavarás mellett.

Körülbelül 5 percig még főzzük, beleszórjuk a petrezselymet, és már tálalhatjuk is, egy kevés tejföl társaságában.

Kép forrása: youtube.com

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: