Nekünk a tojásleves az egyik olyan étel, amit ha gyorsan kell valami, akkor elkészítünk. Gyakorlatilag 20 perc az egész, és szerintünk nagyon finom is, anno még a nagyi konyhájából lestük el! Köménymagos tojásleves recept jön most!
Az egyszerű dolgokban sokszor nagyszerűség rejlik. Na, a köménymagos tojásleves pontosan ilyen. Aki szereti a hagyományos ételeket, azok biztosan ettek már. Sokan rongyoslevesként ismerik, laktató, olcsó és gyorsan megvan, éppen ezért gyakran szerepelt és szerepel ma is a menzai ételek listáján.
Hozzávalók
- 2 ek libazsír (vagy bármilyen zsiradék)
- köménymag ízlés szerint
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1.5 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- babérlevél ízlés szerint
- 4 db tojás
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
Egy arra alkalmas edényben zsiradékot hevítünk. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk.
A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a pirospaprikát, és óvatosan elkeverjük.
Vizet öntünk hozzá, és ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a babérleveleket. Néhány percig még így főzzük.
A tojásokat enyhén felverjük, majd lassan belecsurgatjuk a levesbe, sűrű kavarás mellett.
Körülbelül 5 percig még főzzük, beleszórjuk a petrezselymet, és már tálalhatjuk is, egy kevés tejföl társaságában.
Kép forrása: youtube.com