Bár nagyon egyszerű lekapni a boltok polcairól, és gyors elkészíteni egy tasakos pudingot, valójában meg sem közelíti a házilag készítettet. Összedobtunk egyet otthon mi is, jelentjük ezután nem kell majd a bolti verzió.
Valójában körülbelül 5 perccel tart tovább elkészíteni a házi pudingot, mint a boltit. De hogy, miért is érdemes hanyagolni a tasakok verziót? Az első és talán legfontosabb tény, hogy tele van aromával és színezékkel, a házi változat pedig mentes minden adalékanyagtól. Ezenkívül mellette szól még, hogy egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, tehát a mű-pudinggal igazából időt sem tudunk nyerni a házi variációhoz képest.
Most a vaníliáspudingot készítettük el, de a csokis sem egy ördöngég, úgyhogy arról is hozunk egy receptet.
Hozzávalók
Vaniliás puding
20 g kukoricakeményítő
50 g cukor
3 tojássárgája
1 rúd vanília
4 dl tej
A tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a vanilirúd magjaival összekavarjuk, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Kis lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Forralni viszont nem szabad, mert kicsapódik a tojás.
Csokoládés puding
0 g kukoricakeményítő
20 g holland kakaópor
50 g (nád)cukor
3 tojássárgája
4 dl tej
60 g étcsokoládé
A tojássárgákat a keményítővel, a kakaóporral és a cukorral összekeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük.
Kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, itt is vigyázni kell a hőfokra, a tojás kicsapódik, ha forralni kezdjük.
Amikor kész, belekeverjük az előzőleg apróra vágott étcsokoládét.