A bakonyi sertésragu a legnépszerűbb hazai ételek egyike, és nagyot nem is lehet vele hibázni. Egy-két dologra azonban érdemes figyelni, például fontos a sok szósz, és a hús omlóssága.

A bakonyi sertésragu lényegében egy magyaros ízvilágú, tejfölös, gombás ragu, amely minden valószínűség szerint sok család recepttárában fellelhető. A bakonyi sertésszelet nagyon hasonlóan készül, azonban ennél nem húscsíkokat készítünk, hanem a szeletekre vágott sertéshúst kell omlósra sütni.

Ha van rá időnk, akkor a köretként szolgáló galuskát magunk készítsük el, a bolti változat jóval silányabb minőségű, mint a házi!

Most az alapreceptet hoztuk, ezen nyugodtan változtathatunk ízlésünk szerint.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb (vagy -lapocka)
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl  tejföl
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors

 

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst és a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.

Ha zsírjára sült, megszórjuk a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, 1 dl vízzel és kiforraljuk. Rizzsel, galuskával vagy tésztával tálaljuk.

kép forrás: biabisztro.hu

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: