A baconbe göngyölt mozzarella remek megoldás, ha szeretnénk valamit az asztalra tenni, mielőtt odaér a főfogás.

A bacon rengeteg mindennek jól áll, többek között a mozzarellának is, amelynek semleges ízét remekül feldobja a sós, szaftos szalonna. A baconbe tekert mozzarella praktikus karácsonyi falatka, amellyel bátran elindíthatsz egy látványos, karácsonyi lakomát, ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.

Baconbe göngyölt mozzarella

  • mozzarella sajt (snack vagy nagyobb sajttömb);
  • szeletelt szalonna (bacon)
  • 1 teáskanál olívaolaj

A sajtot felhasználás előtt minimum egy órával a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen.

A sajtból ujjnyi vastag részeket levágunk, majd egyenként szépen körbetekerjük a szelet baconnel.

Kevés olajon, forró serpenyőben 5 perc alatt megpirítjuk a sajtfalatokat. Melegen tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!