A menzán mi ki nem állhattuk, ám adtunk neki egy új esélyt. Köményesen és szaftos sült oldalassal tálalva igazán mennyei fogás lett a paradicsomos káposzta. 

Őszinték leszünk: sosem szerettük a paradicsomos káposzát, a menzai verzióval pedig egyenesen ki lehetett minket kergetni a világból. Aztán megkóstoltuk a nagyi verzióját, és dobtunk egy hátast, ugyanis kifejezetten megkedveltuk a korábban gyűlölt ételt.

Nem egy bonyolult étel, ám fogadjunk meg egy-két tanácsot, például, hogy a paradicsomos káposzta édesen lesz igazán finom, ám a cukrozást soha ne vigyük túlzásba. A paradicsom édes ízvilágát tökéletesen ellensúlyozza majd egy finom és fűszeres oldalas, de kedvünk szerint tálalhatjuk azzal, amivel csak szeretnénk.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

Hozzávalók

  • 1 szép nagy fej káposzta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 liter házi paradicsomlé
  • 3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 evőkanálnyi – ízlés szerint lehet több – cukor
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • olaj, vagy valamilyen zsiradék

A káposztával kezdd! A külső leveleit szedd le, a torzsát vágd ki, majd vágd nagyjából egységes méretű csíkokra az egészet, mosd át jó alaposan, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, majd egy mélyebb edényben, ahol majd jól elfér minden, némi olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szép üveges, mehet hozzá a káposzta, majd a fűszerek, a kömény, a bors, ízlés szerint só, aztán a pirospaprika.

Ha mindent hozzáadtál, öntsd fel a paradicsomlével, és keverd hozzá a sűrítményt is. Fedd le, és hagyd párolódni a káposztát, nagyjából 15 percig.

Amikor ez letelt, kóstold meg, hogy megpuhult-e eléggé, ha már jó, akkor le is veheted a tűzről. Ekkor rakd bele a cukrot ízlésednek megfelelő mennyiségben, keverd jól el, és már kész is vagy.

Borítókép forrása: Receptműhely

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: