A mascarpone egy olyan alapanyag, amelyből rémesen egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni mindenféle finom desszertet, mint amilyen például a mascarponés málnahab is.
A málna, a mascarpone, a tejszín, a vanília és a cukor kombója általában osztatlan sikert arat mindenkinél, ráadásul tényleg nagyon gyorsan összerakható finomságról van szó. Bár gyümölcsös, azért bőven van benne kalória, ám diétásabbá is tehetjük, ha mascarpone helyett görög joghurtot, cukor helyett pedig például xylitet, sztíviát használunk.
Még laktatóbb, ha babapiskótával, kekszel vagy kekszmorzsával rétegezzük. Ha ennyi finomság pedig még mindig nem lenne elég, akkor a málnához remekül megy a csokoládé is, pakoljuk meg vele egy kicsit.
Hozzávalók
- 30 dkg málna
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
A málnát botmixerrel pürésítjük, akinek zavaróak a magok, szitán átszűrheti. A mascarponéhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, alaposan kikeverjük, majd a málnapürét is hozzáadjuk.
A tejszínt felverjük, a habból először 2-3 kanállal keverünk a krémhez, hogy kissé fellazuljon, majd óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot is.
A krémet poharakba porciózzuk kanállal, vagy habzsákból nyomjuk ki, és kissé behűtjük.
Tálaláskor málnával, mentalevéllel díszíthetjük.
Borítókép forrása: Tesco