Az ünnepi lakomák után érdemes beiktatunk könnyebb ételeket: a hasselback burgonya amellett, hogy kímélő, még spórolós is, ami szintén jólesik a pénztárcánknak a nagy karácsonyi kiköltekezések után.
Ha agyunkra megy a hagyományos krumplis köret, mint a burgonyapüré vagy a sült krumpli, akkor érdemes kipróbálni a hasselback burgonya receptjét, ami kétségkívül a krumpli legizgalmasabb formáját mutatja meg.
Az olcsó és mutatós fogás önálló ételként is megállja a helyét, ha a zsebeket megtöltjük ezzel-azzal, például baconnel, kolbásszal vagy hagymával.
Hozzávalók
7 db hosszúkás burgonya
1 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
Ízlés szerint só
100 g füstölt kolbász
60 g trappista sajt
7 szelet bacon
1 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
Ízlés szerint só
100 g füstölt kolbász
60 g trappista sajt
7 szelet bacon
fűszeres tejfölhöz:
szükség szerint tejföl
ízlés szerint fokhagyma
ízlés szerint füstölt paprika
szükség szerint tejföl
ízlés szerint fokhagyma
ízlés szerint füstölt paprika
A megtisztított burgonyát bevagdossuk, ami úgy a legegyszerűbb, ha két fakanál közé tesszük a krumplit. Az olívaolajat zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük
A burgonyákat megkenjük a fűszeres olajjal úgy, hogy a zsebekbe is bőségesen jusson. A tölteléket a vágásokba tesszük és egy bacon szelettel körbebugyoláljuk. Alufóliával letakarva 180 fokos sütőben sütjük 1 órát.
Levesszük fóliát és sütjük még 20 percig, amíg szépen megpirul.
A tejfölt beízesítjük, füstölt paprikával, zúzott fokhagymával, sóval, és ezzel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]