A kendermag tej alapanyaga

Rengeteg oka lehet annak, ha valaki nem iszik állati eredetű tejet. Manapság szerencsére sokféle növényi tej közül válogathatunk a boltok polcairól, például találhatunk mandulatejet, rizstejet, zabtejet, szójatejet, mogyorótejet – vagy éppen kendermag tejet!

Egy külön cikket is megér a növényi tejek előnyeinek taglalása, röviden csak annyit, hogy remekül tudjuk velük helyettesíteni az állati fehérjéket, és számos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Az állati eredetű tejek manapság sajnos már tartalmazhatják azokat a hormonokat és antibiotikumokat, amelyekkel az állatokat oltják, növényi tejek esetében ilyenről azonban szó sincs. Mindemellett természetesen laktózmentesek is, így laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják őket.

A növényi tejek nagy szakértői is kérdően nézhetnek a kendermag tej kapcsán, ez ugyanis egy kevésbé ismert, méltatlanul hanyagolt növényi tej féle. A kendermag tej nagyon hasznos és egészséges, hiszen több mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz.

Nézzünk egy otthon is elkészíthető, pénztárcabarát receptet, amelyből kb. 1 liternyi növényi tejet tudunk elkészíteni.

Hozzávalók 

150 gramm nyers, hántolt kendermag (ez a legtöbb bioboltban kapható, kb. 300-400 forintos áron)
1 liter víz
datolya, banán vagy méz ízlés szerint.

Elkészítés

Egy éjszakára áztassuk be a hántolt kendermagokat. Ezt követően turmixoljuk össze kb. annyi vízzel, ami éppen ellepi. A homogén masszát szűrjük le, majd tegyük vissza a turmixgépbe és mixeljük össze ízlés szerint banánnal, datolyával vagy mézzel. Energizáló, egészségmegőrző és finom!

Kender termékek széles választékával pedig a Kratomit.eu oldalon találkozhatsz!

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: