A franciasaláta az ünnepek közeledtével egyre aktuálisabbá válik, hiszen szuper finom különböző húsokhoz, de önmagában is. Mi most egy felturbózott recepttel támogatjuk meg az ünnepeket!
A francia saláta eredete mai napig viták tárgyát képezi. Egyesek szerint csupán a magyar konyha furmányos találmánya, míg mások úgy vélik, hogy nem más, mint az orosz hússaláta egyszerűsített változata.
Akárhogy is legyen abban biztosak lehetünk, hogy a franciák dobnának egy hátast, hogy milyen ételhez kötik őket. Azt ugyanis biztosan állíthatjuk, hogy a zöldségekből majonézes alappal készülő salátáról sosem hallottak. Nos, akárkinek is legyen igaza, mi hálásak vagyunk, ugyanis gyerekkorunk óta egy megunhatatlan kedvenc.
A nagymamáknak hála az ünnepek alkalmával jól belakmározhattunk belőlük, és eddig nem nagyon volt szükség, hogy magunk készítsük el. Most azonban eljött az idő, hogy felkutassuk és elkészítsük a legszuperebb francia saláta receptet!
Voilá!
Hozzávalók
A salátához
- 30 dkg zöldborsó
- 20 dkg sárgarépa (kockára vágva)
- 1 közepes db alma (savanykás)
- 3 közepes db csemegeuborka (vagy ecetes)
Az öntethez
- 3.75 dl tejföl
- 1.5 ek majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 0.5 teáskanál cukor
- 1 kk só
- 1 teáskanál citromlé
A zöldségeket megfőzzük (a legegyszerűbb, ha a boltokban is kapható mirelitet választjuk). Amikor a megfőzött répa és borsó kihűlt, akkor hozzáadhatjuk a felaprított almát és az ecetes uborkát.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel alaposan elkeverjük.
Óvatosan összekutyuljuk a zöldségekkel, hogy ne törtjük meg az összetevőket. Alaposan lehűtve a legfinomabb!