Ha egy különleges főzelékre vágynánk: mángoldfőzelék

4 év ago

A mángold nálunk nem különösebb elterjedt - mondhatni egészen ritka -, elsősorban horvát éttermekben találkozhatunk vele, ott ugyanis alapköretnek számít.…

3 egészséges limonádé recept, amely segít átvészelni a kánikulát

4 év ago

A forró kánikulában nincs is jobb, mint egy nagy pohár hideg, házi limonádé. Sokkal egészségesebb, mint az agyoncukrozott üdítők, nem…

Túrófelfújt egyszerűen

4 év ago

A különféle soufléktól és felfújtaktól sokan tartanak, arra hivatkozva, hogy komplikált az elkészítésük. Ennek nem sok alapja van, ugyanis kis…

Káposztaleves fűszeresen, nem csak diétázóknak

4 év ago

A káposztaleves tipikus diétás étel, ám nem csak azoknak érdemes elkészíteni, akik meg akarnak szabadulni a plusz kilótól.  A húsmentes…

Tejbegríz fahéjjal

4 év ago

A már-már puritánul egyszerű tejbegríz receptjét - akármilyen meglepően hangzik is -, de nagyon könnyű elrontani. Mi nem igazán csipjük,…

Így készül a világbajnok grízgaluska

4 év ago

Egyik kedvenc levesbetétünk a grízgaluska, így éppen itt volt már az ideje, hogy róla is szót ejtsünk.  Bár egy igazán…

Retró meggyszósz

4 év ago

A meggyszósz segítségével megyelevednek gyermekkori emlékeinek, bár igaz, ami igaz, hogy mindenki másképpen készíti: van aki sűrűn, pudingporral habarva, más…

A gyermekkor ízei: sütés nélküli kekszszalámi

4 év ago

A kekszszalámi igazi retró édesség, de nekünk a mai napig bérelt helye van a kedvenc sütemények listáján. Ha nektek is,…

Rántott sajt, amely nem csak a vegák utolsó mentsvára lehet

4 év ago

Nehéz elképzelnünk, hogy a rántott sajt igazi gourmet fogás legyen, sokan még mindig lesajnálóan tekintenek rá, pedig igazi Jolly Joker…

Bácskai rizses hús, ahogyan mi is készítjük

4 év ago

A bácskai rizses hús legtöbbeknek a menzáról lehet ismerős,ám  az egytálétel  bármikor könnyen összerakható a saját konyhánkban is.  A rizses…