Amitől feta a feta – a görög sajt mítosza

5 év ago

Ha Görögország akkor muszaka, tzaziki, na meg a feta!  Mi magyarok leggyakrabban a görög saláta egyik összetevőjeként aposztrofáljuk, pedig hazájában…

A Gundel palacsinta és a Márai bankett

5 év ago

Egy igazi desszert ikon kerül most terítékre cikkünkben. Mindenki tudja, mire gondolunk, ha azt mondjuk gundel palacsinta. De vajon tudjuk…

A legjobb növényi fehérjeforrások

5 év ago

A vegetáriánus és vegán étrend az elmúlt években egyre több embert hódít meg. Számos vád és tévhit él az említett…

A világ egyik legjobb emésztésserkentője – a szilva

5 év ago

A szilva a nyár végi és őszi időszak egyik ajándéka, amely nemcsak nyersen finom, de lekvárként, aszalványként és befőttként is…

Híres magyarok nevét viselő ételek – első felvonás

5 év ago

A magyar ételeknek nincs párja. Ráadásul nem egy ételünk valamelyik híres íróról, költőről, színészről vagy politikusról kapta a nevét. Következzen…

Beyond Meat hamburger – amikor a húson túl is van élet

5 év ago

A Beyond Meat hamburger ígérete szerint képes ízletes alternatívát nyújtani a hús helyett. Nyár óta már Budapesten is lehetőség van…

Horiatiki, az igazi görög saláta

5 év ago

A görög saláta elnevezés feltehetően valamelyik lelkes, magyar turistának köszönhető. Ha azonban megkérdeznénk egy görög embert, hogy mi a görög…

Kardamom, a szív fűszere

5 év ago

Az igaz, hogy bele kell nyúlni a pénztárcánkba, ha kardamomra vágyunk. De mégis milyen fűszer és miért olyan egészséges? Ezekre…

Nem is sejted mi mindenre jó a kelbimbó

5 év ago

A kelbimbó hallatán talán keveseknek kordul meg a gyomra, annál több ember arcán jelenik meg egyfajta furcsa fintor. A leginkább…

Francia hagymaleves a hideg őszi napokra

5 év ago

A világ egyik legklasszabb levese a francia hagymaleves, pedig itthon egyelőre kevesen ismerik vagy legalábbis kevesen állnak neki elkészíteni. Pedig,…