Amatriciana spagetti – az isteni olasz tészta receptje

6 év ago

Azt már tudjuk, hogyan készül a tökéletes carbonara, de még az igazi bolognai raguról is beszámoltunk nektek. Újabb főszereplőnk szintén…

Mégis, hogyan lehet egy fokhagyma fekete?

6 év ago

Világszerte sokan fogyasztják a fokhagymát, nincs olyan természetgyógyászati könyv, ami ne említené jótékony hatásait. De vajon, mit tud fekete rokona,…

A Banyaerdő finomságai boszorkányosan jól sikerültek!

6 év ago

Hétvégén megkóstolhattunk néhány olyan finomságot, ami a Banyaerdő dencsházi üzemében készült – illetve egy olyan isteni gombakrémet is, ami megvásárolni…

Datolya, az édes bibliai szupergyümölcs

6 év ago

A datolya már a Bibliában is említésre került, sőt a Koránban a legtöbbet szereplő gyümölcs. A gyümölcsöt elsősorban szárított formában…

Avokádó, az azték superfood titka

6 év ago

Tudtad, hogy az avokádót, már 5000 évvel ezelőtt is fogyasztották Közép-Amerika őslakosai? Az aztékok ugyanis pontosan tudták micsoda fantasztikus gyümölcs…

Borsfajták a boltok polcain – mikor, melyiket válasszuk?

6 év ago

Fekete, fehér, zöld vagy rózsaszín? Talán, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik néztek már kérdően a boltok polcain sorakozó különböző…

A pásztorok eledele? – a gulyásleves megosztó története

6 év ago

Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer pásztor, aki éhes lett. Gondolt egyet, vett egy fazekat, amibe mindenfélét belerakott: húst,…

Faeper, az elfeledett, ázsiai gyümölcsünk

6 év ago

A faeper egy méltatlanul nélkülözött gyümölcs, de vajon tudjuk-e, milyen gyümölcsféle, és milyen egészségügyi hatásai vannak? Ovidius római költő szerint…

Mi az a füstpont, és miért érdemes vele foglalkozni?

6 év ago

Hallottál már a füstpontról? Ha nem, mi most elmondjuk, hogy mi is az, és hogy melyik olajfélét, mire érdemes használni!…

Kurkuma, az ázsiai “szent por” csodás hatása

6 év ago

A kurkuma vagy más néven az indiai sáfrány egy ázsiai eredetű fűszernövény, többek között a curry egyik fontos alapanyaga. A…