Zabpelyhes pulykafasírt

4 év ago

Bár a zöldségfasírtokért egyenesen odavagyunk, van egy olyan húsos verzió, aminek nagyon nehezen tudunk nemet mondani: a zabpelyhes pulykafasírt különösen…

Hétvégén már Budán is megkóstolhatjuk a Freyja croissant-ínyencségeit

4 év ago

Ha az Apáthy-szikla körül kirándulnánk a hétvégén, akkor érdemes egy kulináris élvezettel is kiegészíteni a túrát, ugyanis péntektől vasárnapig próbaüzemben…

Nyugtató és csípős: chilis forró csokoládé

4 év ago

A chilis forró csokoládé kényeztető és melengető finomság, ami akkor tökéletes, ha éppen hogy csíp.  Hűvös téli időben, ha édeségre…

Hagyományos kókuszos keksztekercs

4 év ago

Bizonyos retró sütik sosem mennek ki a divatból: a házi keksztekercs óriási gyerekkori kedvencünk, amely kókuszkrémmel a legütősebb.  A kókuszos…

Klasszikus köményes káposztasaláta

4 év ago

A ropogós házi köményes káposztasaláta képes feldobni a főételt, Karácsony közeledtével pedig különösen hasznos ez a recept.  A hagyományos köményes…

Erdélyi ínyencség: tárkonyos-lestyános burgonyaleves

4 év ago

Az erdélyi fogások közül nagy kedvencünk a tárkonyos burgonyaleves, amelyet egy kevéske lestyánnal még finomabbá varázsolhatunk.  Az erdélyi konyha előszeretettel…

Ennyi gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk mi magyarok

4 év ago

Hiába tudjuk, hogy mennyire fontos a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás, úgy tűnik, még mindig nem hallgatunk eléggé az észérvekre -…

Tojással és paradicsommal töltött sült zsemle

4 év ago

Imádjuk a gyors és egyszerű, a maga nemében mégis komplex ételeket: a tojással és paradicsommal töltött sütőben készült zsemle például…

Az elevenzöld kelkáposzta-krémleves

4 év ago

Bár a kelkáposzta tipikusan „nemszeretem zöldség", télvíz idején szerintünk nincs is finomabb, mint egy tányér harsogóan zöld, vitamindús kelkáposzta-krémleves.  Hideg…

Zapiekanka, a gouda sajtos lengyel melegszendvics

4 év ago

A zapiekanka egy nagyon népszerű lengyel street food ételféleség, amellyel lépten nyomon összefutni Varsó utcáin, és bár a járvány most…