tejszínes kolbászos tészta
Fotó: BBC

A tejszínes-kolbászos tészta pillanatok alatt elkészül és még gyorsabban el is fogy. 

Ha szívesen ennél valami meleget vacsorára, de megcsúsztál az idővel, és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. A magyaros ízvilágú tejszínes-kolbászos tészta gyors, egyszerű és ízletes, és szinte biztos, hogy minden hozzávaló megtalálható hozzá a konyhádban.

Tejszínes-kolbászos spagetti 

10 dkg angolszalonna (vékonyra szelt)
20 dkg parasztkolbász
30 dkg füstölt sajt
1 ek csípős paprikakrém
3 ek paprikakrém
0.5 ek majoranna
3 dl főzőtejszín
2 ek napraforgó olaj
1 dl víz

40 dkg tészta

Sós, lobogó vízben feltesszük a tésztát főni.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

Összekeverjük a tejszínt, a paprikakrémet, a csípős paprikakrémet és a majoránnát.

Egy evőkanál olajon kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük. Újabb 1 ek olajon megpirítjuk a kolbászt is. Ezután hozzáadjuk a tejszínes öntetet, reszelt sajtot, szalonnát és a meleg vizet.

Ha a mártás túl sűrű lenne, vizet adunk hozzá.

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, majd a mártással összekeverve tálaljuk. Amennyiben nem fogyasztjuk el egyszerre a tésztát, csak az adagokra merjünk a mártásból, és mindenki saját maga forgassa össze. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Hirdetés: