A zöldségekkel teli frankfurti leves nemcsak nagyon finom, de jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Emellett azért elég kiadós is, így biztos nem maradunk tőle éhesek. Igyekezzünk jó minőségű virslit választani hozzá, ha ez megvan, akkor el sem lehet rontani!
A német konyha nem épp remekműveiről híres, de azért náluk is akad egy-két teli találat. Például a frankfurti leves, amelyet mi kimondottan imádunk.
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, a vöröshagymát pedig felaprítjuk. A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.
Olajat hevítünk, amin üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát is. Ezt kb. 1 percig még sütjük, utána jöhet a kelkáposzta és a krumpli. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, akkor húslevest is adhatunk hozzá.
A levest majoránnával, őrölt köménnyel, sóval és borssal ízesítjük, majd kis lángon kb. 15 percig főzzük. Ha a krumpli már megpuhult, akkor hozzátesszük a virsliket is.
Végül habarást készítünk hozzá: összekeverjük a tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát. Adunk hozzá egy-két merőkanál káposztalevet, csomómentesre összekeverjük, majd lassú kevergetés mellett belefolyatjuk a levesbe. Összefőzzük, és azonnal tálalhatjuk is!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…