turos_teszta

Az egyik legegyszerűbb magyar étel, mégis úgy el lehet rontani, ahogy annak rendje és módja. A túrós tészta nekünk nagy kedvencünk, úgyhogy most azt meséljük el, hogy mire érdemes odafigyelni a készítésekor. 

A túrós tészta alapvetően egy nagyon egyszerű étel, így minden az alapanyagokon múlik, ha tehát ezekkel mellélövünk, akkor bizony a végeredmény sem lesz túlságosan finom.

Amikor csak tehetjük, házi szalonnából készítsük, de a túrón is irdatlan sok minden múlik. Ha például ez utóbbi ízetlen és száraz, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem alkalmas egy finom túrós tészta elkészítéséhez.

Szerintünk érdemes piacos napokra időzíteni a főzést, hiszen ott sokkal finomabb háziasabb jellegű alapanyagokat tudunk beszerezni, mint a szupermarketben. A recept maga végtelenül egyszerű, szóval a főzés helyett, az alapanyagokra kell a hangsúlyt helyezni.

Hozzávalók

  • 20 dkg tészta (kocka)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 375 g tejföl
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 1.5 l víz
  • 1.5 teáskanál só
  • 2 ek napraforgó olaj

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben megsütjük.

A tésztát olajos-sós vízben kifőzzük.

A túrót és a tejfölt összekeverjük, nem sózzuk, hiszen a szalonna sós!

A szalonnát aprítógépbe tesszük, és nagyon apróra összedaráljuk, majd a tejfölös túróhoz keverjük.

Végül a tésztát is hozzákeverjük, és melegen tálaljuk.

Borítókép forrása: Cookpad

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: