Az egyik legegyszerűbb magyar étel, mégis úgy el lehet rontani, ahogy annak rendje és módja. A túrós tészta nekünk nagy kedvencünk, úgyhogy most azt meséljük el, hogy mire érdemes odafigyelni a készítésekor.
A túrós tészta alapvetően egy nagyon egyszerű étel, így minden az alapanyagokon múlik, ha tehát ezekkel mellélövünk, akkor bizony a végeredmény sem lesz túlságosan finom.
Amikor csak tehetjük, házi szalonnából készítsük, de a túrón is irdatlan sok minden múlik. Ha például ez utóbbi ízetlen és száraz, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem alkalmas egy finom túrós tészta elkészítéséhez.
Szerintünk érdemes piacos napokra időzíteni a főzést, hiszen ott sokkal finomabb háziasabb jellegű alapanyagokat tudunk beszerezni, mint a szupermarketben. A recept maga végtelenül egyszerű, szóval a főzés helyett, az alapanyagokra kell a hangsúlyt helyezni.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben megsütjük.
A tésztát olajos-sós vízben kifőzzük.
A túrót és a tejfölt összekeverjük, nem sózzuk, hiszen a szalonna sós!
A szalonnát aprítógépbe tesszük, és nagyon apróra összedaráljuk, majd a tejfölös túróhoz keverjük.
Végül a tésztát is hozzákeverjük, és melegen tálaljuk.
Borítókép forrása: Cookpad
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…