Első blikkre a mátrai borzaska neve alapján valami erdei állatra gyanakodnánk, pedig valójában egy nagyon ízletes, magyar ételről van szó. Ráadásul roppant egyszerű az elkészítése, mutatjuk is!
Ki ne hallott volna a mártai borzaskáról vagy simán csak a borzaskáról? Ezt az ételt egyszerűen képtelenség nem szeretni, gyakorlatilag csupa olyan összetevőkből áll, amelyek önmagukban is roppant finomak, együtt pedig pláne jól működnek!
A húst nyolc szeletre vágjuk, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy órára behűtjük.
Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő durva fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszában meghempergetjük őket, úgy hogy jó alaposan ellepje mindenhol.
Veszünk egy nagyobb serpenyőt, amiben olajat hevítünk (ne legyen azért túl forró sem), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa. Kész is a mátrai borzaska!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…