Ausztrál csirke
Foto:allreceipes.com

A csirkemell elkészítésének számtalan módját ismerjük, és nagyon szeretünk új íz-kombinációkat kipróbálni. A mostani receptünk egy klasszikus ausztrál csirkés fogás, gombával, sajttal, szalonnával és mézes-mustáros csattantóval 🙂

Ha szeretnél bele még egy csavart, a felszeletelt gombát a megpirított bacon zsírján süsd át kicsit, mielőtt a csirkemellre teszed.

Hozzávalók:

Csirkemell filé
2,5 tk fűszersó
6 szelet bacon
½ csésze mustár
½ csésze méz
¼ csésze majonéz
1 ek olaj
Gomba szeletelve
3 csésze reszelt sajt
2 ek apróra vágott petrezselyem
Hagymapehely

A csirkemellet megmossuk, megtöröljük és bedörzsöljük fűszersóval, majd 30 percig letakarva állni hagyjuk a hűtőben.

A bacont egy közepes serpenyőben ropogósra sütjük, majd félretesszük

Egy külön tálba keverd össze a mustárt, mézet, majonézt és a hagymapelyhet.

Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az olajat (közepes lángon) és a csirkemelleket mindkét oldalát pirítsuk meg; 3-5 perc alatt oldalanként, amíg szépen megbarnulnak. Ezután egy nagy tepsibe tegyük a csirkemellet és rétegezzük az alábbi módon: kenjük meg a mézes mustáros szósszal (ne az egész szószt használjuk fel, egy kicsit tegyük félre a tálaláshoz) , fedjük be gomba szeletekkel, majd az egészet takarjuk le a bacon szeletekkel. A tetejét sajttal szórjuk meg.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amikor már teljesen megolvadt a sajt, tálalhatjuk. Tálaláskor petrezselyemmel és a mézes-mustáros szósszal kínáljuk. Köretként riszt, bulgurt, vagy akár tésztát és készíthetünk.

Jó étvágyat kívánunk!