Bár az étel neve hallatán a többség inkább elmosolyodik, a becsinált leves valójában az étel elkészítési technikájára utal.
A becsinált leves tulajdonképpen csak magyarul hangzik viccesen, mert ami a technológiáját illeti, az a francia fricassée-t takarja, vagyis az módszert, amikor a fehér húst megpárolják, majd zöldségek kíséretében világos rántással besűrítik.
Akármilyen mókás is a neve, a lényegen nem változtat, hogy egy nagyon finom és tartalmas levesről van szó.
Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket pedig karikára, a hagymát pedig finomra vágjuk.
Felhevített vajban és olajban a húsdarabok minden oldalát átpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket a hagymával, fokhagymával tovább pirítjuk, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, leveskockával puhulásig főzzük, közben pedig a zöldborsót is hozzáadjuk.
Ha minden megpuhult és kész, belekeverhetjük a tejszínt. A vajgaluskához a tojást villával habosra kell verjük, a vajjal és a liszttel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kevés petrezselyemzöldet keverünk hozzá, a lébe mártott kiskanállal galuskákat szaggatunk a lassan gyöngyöző levesbe.
A tűzhelyről levéve csipet cukorral, citromlével, tárkonnyal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük még a levest, majd pár percig még lassan forraljuk, rövid pihentetés után pedig már tálalhatjuk is.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…