Csirkés-szalonnás hamis-sushi

Egy klasszikus íz-kombináció, egészen új keletű köntösbe csomagolva. Az elkészítés nem csak egyszerű, de a család legkisebb tagjait is be tudod vonni.

Hozzávalók

1 csomag bacon szelet
1 kg darált csirkehús
1 ek csirke fűszerkeverék ( vagy ízlés szerint só, bors, petrezselyem, paprika, majoranna)
3 szelet sajt

Melegítsük elő a sütőt 220 C-ra.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és egymás mellé fektetjük rajta a bacon szeleteket.

Egy külön tálban a darálthúst keverjük össze a fűszerkeverékkel , majd egyenletesen leoszlatva tegyük rá a baconre. Ezután fedjük be a sajttal, majd a sütőpapír segítségével kezdjük el óvatosan feltekerni.

Így tekerd fell

Az előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, hogy könnyen tudjuk majd felszeletelni. Tálaláskor sajttal megszórhatjuk a tetejét.

Jó étvágyat kívánunk!

Hanna

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago