Bár messze még a Szilveszter, a korhelysaláta nem csak Újévkor, de Karácsonykor is jól mutat az ünnepi asztalon. 

Egy jó kis nosztalgikus salátarecept sosem árthat, pláne mikor egy olyan jól bevált fogásról van szó, mint a korhelysaláta. A sali elkészítése semmilyen bonyolult konyhai hadműveletet nem igényel, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy ha már virsli, legalább igyekezzünk jó minőségűt választani.

A jó korhelysaláta kevés összetevős, kellemesen savanykás, és remekül passzol például a rántott sajthoz vagy zöldséghez, de önmagában is elmajszolható. Csak egy kis káposzta, vöröshagyma és jóféle virsli kell a hozzá, na és egy tartármártás, amit szintén nem nagy ördöngösség összedobni.

korhelysaláta
Fotó: Nosalty

Hozzávalók

20 dkg savanyú káposzta
30 dkg virsli
1 közepes fej vöröshagyma
375 g joghurt
2 ek majonéz
2 ek mustár
só ízlés szerint
0.5 teáskanál cukor
+1 titkos összetevő: chili

A joghurtot, a majonézt, a mustárt a sóval és a cukorral alaposan összekeverjük.

A savanyú káposztát egyszer átmossuk (nem áztatjuk), majd szépen apróra feldaraboljuk.

A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd a hagymával együtt karikára vágjuk.

Az összes hozzávalót jól összekeverjük, ha szeretnénk egy kis chilit is tehetünk bele.

1-2 óráig hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!