A burgonyapüré örök klasszikus, de ha már unjuk, érdemes egy kicsit felturbózni, erre a hagymás krumplipüré például tökéletes választás.
A krumplipüré népszerűsége gyakorlatilag töretlen, talán még mindig ez a magyarok egyik kedvenc körete különösen a szaftos ételek mellé. Ám, mint minden jót, ezt is meg lehet unni, így néhanapján érdemes feldobni egy-két ötlettel.
A püré egyik legismertebb variánsa, amikor hagymával dúsítjuk, amellyel egészen pikáns ízvilágúvá varázsolhatjuk még ezt a puritánul egyszerű köretet is. Ha szeretjük a szerecsendiót, érdemes ezzel is meghinteni, ugyanis ez a fűszer remekül megy a krumplihoz.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha kész van, akkor lecsöpögtetjük.
Összetörjük krumplinyomóval, majd beletesszük a vajat, a tejet és a tejfölt, egy kevés szerecsendióval is meghintjük, majd tovább törjük egy kicsit a krumplit.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…