Forrás: Femcafe
A burgonyapüré örök klasszikus, de ha már unjuk, érdemes egy kicsit felturbózni, erre a hagymás krumplipüré például tökéletes választás.
A krumplipüré népszerűsége gyakorlatilag töretlen, talán még mindig ez a magyarok egyik kedvenc körete különösen a szaftos ételek mellé. Ám, mint minden jót, ezt is meg lehet unni, így néhanapján érdemes feldobni egy-két ötlettel.
A püré egyik legismertebb variánsa, amikor hagymával dúsítjuk, amellyel egészen pikáns ízvilágúvá varázsolhatjuk még ezt a puritánul egyszerű köretet is. Ha szeretjük a szerecsendiót, érdemes ezzel is meghinteni, ugyanis ez a fűszer remekül megy a krumplihoz.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha kész van, akkor lecsöpögtetjük.
Összetörjük krumplinyomóval, majd beletesszük a vajat, a tejet és a tejfölt, egy kevés szerecsendióval is meghintjük, majd tovább törjük egy kicsit a krumplit.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…