Ha a lasagne mellett nyitott vagy a zöldséges rakott ételekre is, akkor érdemes próbálkozni a rakott zöldbab receptjével is. 

A zöldbab több szempontból is kedvencünk: tele van fehérjével, olcsó, és remekül variálható: készíthetünk belőle levest, főzeléket, köretet, sőt rakott egytálételt is. Utóbbihoz mutatunk egy receptet is.

rakott-zöldbab

Hozzávalók

1 kg sertés darálthús
1 kg fagyasztott zöldbab
fél bögre rizs (2.5 dl bögre)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 db zöldpaprika
só, bors
őrölt paprika
étolaj
nagy pohár tejföl
1 tojás

A fagyasztott zöldbabot sós hideg vízben felrakom főni, majd kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük.

A rizst megmossuk, majd forró, sós vízben kifőzzük.

Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát is. Ezután mehet bele a darálthús, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk.

1 db paradicsomot apró darabokra vágunk, így járunk el a zööldpaprikával is. A paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk a húshoz, majd meghintjük 1 evőkanál pirospaprikával.

Szükség esetén egy agyon kevés vizet adunk hozzá, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Ha kész a hús, akkor hozzákeverjük az elkészült riszt is. Tepsit vékonyan kiolajozunk, és az aljára terítjük az egész zöldbabot, majd rátesszük a riszes-húsos alapot.

Egy nagy pohár tejfölt 1 tojással és egy csipet sóval kikeverünk., majd rákanalazzuk a rakottas tetejére.

Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Kész is az isteni rakott zöldbab, jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: