A hagymás bab egyszerű, de elképesztően laktató étel, amiről mindenkinek a cowboyok, na és Bud Spencer jut az eszébe.
Az emberek többségének nincs ideje minden nap órákat a konyhában főzőcskézni: ilyenkor olyan ételek jönnek jól, amelyekből egyszerűen, nagy adagot lehet készíteni, amit akár több napon keresztül is eleszegethet az ember. A hagymás bab például pont ilyen, amelyet gyermekkorunk legendája, Bud Spencer is előszeretettel fogyasztott a Piedone-filmekben.
Amerikában egyébként mai napig nagy divatja van ennek a rém egyszerű ételnek, amely tényleg pillanatok alatt kész. A cowboybab nagyon hasonlít a hagymás babhoz, annyi különbséggel, hogy általában paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom is kerül bele – olykor pedig kolbász vagy bacon is -, csupa-csupa olyan dolog, amely hosszú ideig eláll.
Hozzávalók
- 200 ml víz
- 2 db csípős babkonzerv
- fél szál házi kolbász
- 3 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirosarany
- 1 evőkanál cukor
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál csípős gulyáskrém
- só és bors ízlés szerint
- zsír
Olvasszuk fel a zsírt egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott hagymát.
Tegyük hozzá a felaprított fokhagymát is, pirítsuk meg, aztán szórjuk bele a felkarikázott kolbászt.
Pirítsuk még, majd mehet hozzá a bab és a fűszerek.
Alaposan keverjük össze.
Öntsük hozzá a vizet, hagyjuk rotyogni, amíg besűrűsödik.
Már fogyaszthatjuk is!
[sc name=”facebook” ]