Cupákos

Miért rendelnéd, ha otthon is készítheted? Házi hamburger recept!

Hogyan készül az ínycsiklandó házi hamburger? Mi a titka a szaftos és ízletes hamburgerpogácsának? Ehhez hasonló kérdésekre adjuk meg a választ lenti videónkban. 

Tagadhatatlan, hogy a hamburger reneszánszát éli mostanság, és se szeri, se száma azoknak a hamburgerezőknek, ahol minőségi kézműves hambikat árulnak. Elnézve a vendéglátóhelyek széles választékát, akaratlanul is felmerül bennünk a kérdés: vajon otthon is tudnánk kivitelezni ilyen burgert, mondjuk nagyságrendekkel olcsóbban? A válasz pedig az: hát persze!

Hozzávalók 2 hamburgerhez

2 hamburgerbuci
1 közepes vöröshagyma
20 dkg marhahús
4 szelet bacon
2 lapka cheddar
2 tojás
1 db nagy paradicsom
Chili Warriors Hot BBQ Classic

A hamburgerbucik belső oldalát egy kissé megpirítjuk. Ez azért fontos, hogy a buci ne szívja meg magát túlzottan szafttal.

A vöröshagymát apróra felvágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hagyjuk, hogy kicsit  karamellizálódjon. Ha kész, hozzákeverjük a húshoz, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Forró olajon a bacont ropogósra sütjük. A bacon zsírjában a kiformázott hamburgerpogácsákat megsütjük: ha az egyik oldala kész a husinak, átforgatjuk, majd még 1-2 percig sütjük. Míg a hús a tűzön van, rátesszünk 1-1 lapka cheddart, és hagyjuk a sajtot ráolvadni a húsra. Ha kész, ráhelyezzük a húst az egyik félbevágott bucinkra.

A hús kisült zsírjába beleütünk egy tojást. Míg készül a tükörtojás, előkészítjük a hambikat: a hús fölé elhelyezzük a két bacont, egy nagyobb paradicsomszeletet, és egy keveset öntünk rá a chili krémből is. Ha kész a tojás, rátesszük azt is, majd lefedjük a burgert a buci másik felével.

Kész is a házi hamburger, amit sült krumplival vagy tortilla chips-szel tálalunk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago