Cupákos

Miért rendelnéd, ha otthon is készítheted? Házi hamburger recept!

Hogyan készül az ínycsiklandó házi hamburger? Mi a titka a szaftos és ízletes hamburgerpogácsának? Ehhez hasonló kérdésekre adjuk meg a választ lenti videónkban. 

Tagadhatatlan, hogy a hamburger reneszánszát éli mostanság, és se szeri, se száma azoknak a hamburgerezőknek, ahol minőségi kézműves hambikat árulnak. Elnézve a vendéglátóhelyek széles választékát, akaratlanul is felmerül bennünk a kérdés: vajon otthon is tudnánk kivitelezni ilyen burgert, mondjuk nagyságrendekkel olcsóbban? A válasz pedig az: hát persze!

Hozzávalók 2 hamburgerhez

2 hamburgerbuci
1 közepes vöröshagyma
20 dkg marhahús
4 szelet bacon
2 lapka cheddar
2 tojás
1 db nagy paradicsom
Chili Warriors Hot BBQ Classic

A hamburgerbucik belső oldalát egy kissé megpirítjuk. Ez azért fontos, hogy a buci ne szívja meg magát túlzottan szafttal.

A vöröshagymát apróra felvágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hagyjuk, hogy kicsit  karamellizálódjon. Ha kész, hozzákeverjük a húshoz, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Forró olajon a bacont ropogósra sütjük. A bacon zsírjában a kiformázott hamburgerpogácsákat megsütjük: ha az egyik oldala kész a husinak, átforgatjuk, majd még 1-2 percig sütjük. Míg a hús a tűzön van, rátesszünk 1-1 lapka cheddart, és hagyjuk a sajtot ráolvadni a húsra. Ha kész, ráhelyezzük a húst az egyik félbevágott bucinkra.

A hús kisült zsírjába beleütünk egy tojást. Míg készül a tükörtojás, előkészítjük a hambikat: a hús fölé elhelyezzük a két bacont, egy nagyobb paradicsomszeletet, és egy keveset öntünk rá a chili krémből is. Ha kész a tojás, rátesszük azt is, majd lefedjük a burgert a buci másik felével.

Kész is a házi hamburger, amit sült krumplival vagy tortilla chips-szel tálalunk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago