Hogyan készül az ínycsiklandó házi hamburger? Mi a titka a szaftos és ízletes hamburgerpogácsának? Ehhez hasonló kérdésekre adjuk meg a választ lenti videónkban.
Tagadhatatlan, hogy a hamburger reneszánszát éli mostanság, és se szeri, se száma azoknak a hamburgerezőknek, ahol minőségi kézműves hambikat árulnak. Elnézve a vendéglátóhelyek széles választékát, akaratlanul is felmerül bennünk a kérdés: vajon otthon is tudnánk kivitelezni ilyen burgert, mondjuk nagyságrendekkel olcsóbban? A válasz pedig az: hát persze!
2 hamburgerbuci
1 közepes vöröshagyma
20 dkg marhahús
4 szelet bacon
2 lapka cheddar
2 tojás
1 db nagy paradicsom
Chili Warriors Hot BBQ Classic
A hamburgerbucik belső oldalát egy kissé megpirítjuk. Ez azért fontos, hogy a buci ne szívja meg magát túlzottan szafttal.
A vöröshagymát apróra felvágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hagyjuk, hogy kicsit karamellizálódjon. Ha kész, hozzákeverjük a húshoz, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Forró olajon a bacont ropogósra sütjük. A bacon zsírjában a kiformázott hamburgerpogácsákat megsütjük: ha az egyik oldala kész a husinak, átforgatjuk, majd még 1-2 percig sütjük. Míg a hús a tűzön van, rátesszünk 1-1 lapka cheddart, és hagyjuk a sajtot ráolvadni a húsra. Ha kész, ráhelyezzük a húst az egyik félbevágott bucinkra.
A hús kisült zsírjába beleütünk egy tojást. Míg készül a tükörtojás, előkészítjük a hambikat: a hús fölé elhelyezzük a két bacont, egy nagyobb paradicsomszeletet, és egy keveset öntünk rá a chili krémből is. Ha kész a tojás, rátesszük azt is, majd lefedjük a burgert a buci másik felével.
Kész is a házi hamburger, amit sült krumplival vagy tortilla chips-szel tálalunk.
[sc name=”facebook” ]
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…