Bár egyeseknek rossz emléke van róla,a borsófőzelék valójában nagyon finom is lehet. Ehhez hoztunk most egy klasszikus receptet, azoknak, akik a hagyományos ízeket kedvelik.
Ha vannak is negatív emlékek a borsófőzelékkel kapcsolatban, ahogy például a túrógombóc, összességében nagy népszerűségnek örvend. Természetesen a zöldborsófőzeléknek is jót tesz a változatosság, nagyon sokféleképpen fel lehet tuningolni. Mi azonban azt vettük észre, hogy akárhogyan is variáltuk, valahogy mindig a hagyományos verziót fogyasztottuk a legjobb szájízzel.
Éppen ezért, most egy ilyen hagyományos receptet hoztunk.
Egy edényben közepes hőfokon vajat és olajat hevítünk, majd még fagyott állapotban hozzáöntjük a zöldborsót. Lassan kevergetve felolvasztjuk, majd meghintjük szódabikarbónával és a már felaprított petrezselyemmel. Fedő alatt időnként megkeverve félpuhára pároljuk. Ízlés szerint cukorral és sóval ízesítjük.
Amikor mindez kész, meghintjük liszttel, összekeverjük, fél percig pirítjuk, majd felöntjük előbb a forró vízzel, és addig keverjük, amíg a borsóra tapadt liszt fel nem oldódik. Ezután pedig már nem is kell mást tenni, mint hozzákeverni a tejszínt vagy a tejet, és felforralni. Ha túl sűrűnek találjuk, vizet vagy tejet még adhatunk hozzá.
Tükörtojással tálalva az igazi!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…